Optimistiske foreldre

Over halvparten av foreldre til ungdomsskolebarn tror de kan begrense ungdomsfylla.

Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse gjort av Sosial- og helsedirektoratet viser at 54 prosent av foreldre til barn på ungdomsskolen tror de kan begrense ungdommens alkoholbruk.

Det er en økning på ti prosent siden forrige sommer.

Endret meningUndersøkelsen er utført i forbindelse med Sosial- og helsedirektoratets alkoholkampanje "Tør å sette grenser" høsten 2005. Målet med kampanjen var å bevisstgjøre foreldre på betydningen av å være rollemodell og grensesetter for ungdom. Det ble blant annet vist informasjonsfilmer på TV.

MMI gjennomførte undersøkelser både før og etter kampanjen. Resultatene viser at mange foreldre har endret mening etter å ha sett informasjonsfilmene.

Det deltok omtrent tusen foreldre med ungdomsskolebarn i undersøkelsene. Foreldrene fikk flere spørsmål om grensesetting. Alle spørsmålene viste at foreldrene har begynt å sette klarere grenser.

Sett grenserPå spørsmål om hvorvidt ungdom håndterer alkohol bedre hvis de får alkohol hjemme, svarte 70 prosent at de var helt eller delvis uenig. Før kampanjen svarte 63 prosent det samme. Mens 84 prosent før kampanjen var uenige i at ungdom drikker mindre på fest hvis de får med alkohol hjemmefra, var 89 prosent uenige etter kampanjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer