Organiserte får store rabatter

Kanskje et av de beste argumentene for å være fagorganisert.

Kutt forsikringsutgiftene med medlemskap i riktig fagforening. Det kan redusere de årlige utgiftene med flere tusen kroner i året. Foto: PER ERVLAND
Kutt forsikringsutgiftene med medlemskap i riktig fagforening. Det kan redusere de årlige utgiftene med flere tusen kroner i året. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lyst på opptil 25 prosent ekstra rabatt på forsikringen? Da bør du undersøke medlemskapene dine og i neste omgang se om du har valgt feil bank og forsikringsselskap.

Det er ingen hemmelighet, men det kan være på sin plass å minne om det: Fagorganiserte kan spare mange tusen kroner i året på å velge bank- og forsikringsprodukter med rabatt.

Årsaken er selvsagt at kollektive avtaler innebærer svært mange nye kunder til forsikringsselskapene, og forhandlingsgrunnlaget om pris blir derfor mye bedre enn om du tar kontakt kun på vegne av deg selv. Når for eksempel LO forhandler om pris, forhandler de på vegne av 860.000 medlemmer.

Uavhengig av politisk ståsted så kan det være økonomisk lønnsomt om i hvert fall ett av medlemmene i husstanden er organisert i en fagforening. Vel og merke hvis du/dere samtidig benytter dere av fordelene det innebærer.

>>> Her betaler mange dobbelt

Eksempler på rabatter

Spesielt på forsikring kan det være mye å spare, men også boliglånsrenten kan bli bedre om du er medlem i den rette fagforeningen, og de kan opplyse deg om hvilket forsikringsselskap som gir deg den beste rabatten med ditt medlemskap.

 • Er du organisert i et LO-forbund, kan du benytte deg av LO Favør-ordningen som gir avtaler om bank, forsikring, strøm, bensin og mye mer. Ved å tegne bilforsikring, husforsikring, ulykkesforsikring, reiseforsikring og én barneforsikring sparer du over 6.000 kroner mot normal pris.
 • Er du medlem av Utdanningsforbundet, kan du få mye rabatt på forsikringene hos forsikringsselskapet Tryg, opptil 25 prosent av hva du ellers ville betalt.
 • Norsk Sykepleierforbund (NSF) har en egen avtale med Vital og DnB Nor Skadeforsikring, i tillegg til Nordlandsbanken og Postbanken. NSF har et eget forsikringskontor som skal hjelpe medlemmene med å velge beste forsikring. Kontoret samarbeider med DnB NOR Skadeforsikring, Vital Forsikring og Tryg forsikring. Pris på helårs reiseforsikring for en hel familie er for eksempel 984 kroner i året.
 • NB! Ikke stol blindt på at du får det beste tilbudet selv om du er organisert. Det lønner seg å sjekke med andre forsikringsselskaper da nye kunder ofte blir tilbudt gunstige avtaler med mulighet for samlerabatt.

  >>> Dette dekker en iPhone-forsikring

  Du får igjen på skatten

  Det koster noen hundre kroner i måneden å være fagorganisert, og dette må selvsagt tas med i beregningen, men husk at du får mye igjen på skatten.

  Fradraget for fagforeningskontingent er maksimum 3.660 kroner i 2011, og kontingenten ligger som regel et sted mellom 250 og 600 kroner per måned, avhengig av inntekt og type fagforening.

  Private har også fordeler

  Det er slett ikke bare fagorganiserte som kan utnytte kollektive rabatter. Jobber du i et stort selskap, kan det hende de forhandlet frem gode avtaler for deg. Dette bør du sjekke med arbeidsplassen din. Er dere flere voksne i husstanden, bør dere se hvem som har mulighet til å få de beste avtalene for hele familien.

  Før du går på forsikringsjakt, anbefaler vi derfor denne sjekklisten:

 • Er boligen forsikret gjennom sameie/borettslag?
 • Har arbeidsplassen din kollektive forsikringer som du allerede har, eller avtaler som du kan dra nytte av?
 • Er du dekket av foreldres/ektefelles/samboers forsikring? Det er liten grunn til å betale dobbelt.
 • Er du fagorganisert, for eksempel i LO, NSF, YS eller andre? Se hvilke fordeler dette gir.
 • Er du medlem for eksempel i et idrettsforbund, OBOS eller Huseiernes Landsforbund? Dette kan gi deg fordeler.
 • Er du ungdom eller fortsatt student, gir dette ofte bedre avtaler/rabatterte priser.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer