Orgasmepille for kvinner utvikles

Publisert
Sist oppdatert

Orgasmepille for kvinner utvikles

Med utgangspunkt i G-punktet håper italienske forskere nå på å kunne utvikle en orgasmepille for kvinner som har problemer med å få orgasme.

Av Silje Stavik

Etter å vitenskapelig bevist at det kvinnelige G-punktet finnes, hevder forskere de har funnet hemmeligheten bak kvinners orgasme. G-punktet, oppkalt etter oppdager Ernest Grafenberg i 1950, finnes få centimeter inne i fremre del av vagina.

Forsker Dr Emmanuele Jannini og kolleger ved L'Aquila-universitetet i Italia jobber nå med å identifisere hvorvidt et kjemisk stoff påvirker seksualfunksjonen i området hvor g-punktet finnes hos kvinnen.

Skene-kjertlene, som man antar spiller en stor rolle i produksjonen av substansen som spruter ut av kvinnens skjede under kvinnelig ejakulasjon, er også lokalisert i dette området.

(I 1880 oppdaget en engelsk lege ved navn Skene to kjertler innenfor urinrørsåpningen som siden er blitt hetende Skene-kjertlene.)

Forskerne forsøker nå å lete etter et protein eller enzym som kalles PDE5, som hos menn spiller en stor rolle for ereksjonen. For mye PDE5 reduserer ereksjon hos menn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer