Oscar-pirat tatt

FILM: Piratutgaver av filmbransjens tittekopier har florert på nettet i lang tid. Nå er en amerikansk bakmann avslørt, og et hundretalls kopier av The Last Samurai beslaglagt.

Publisert
Sist oppdatert

FBI har nylig arrestert en amerikaner og tiltalt ham for å distribuere tittekopier over nettet. Hjemme hos den tiltalte ble det blant annet funnet et hundretalls kopier av The Last Samurai, den nye storfilmen med Tom Cruise i hovedrollen, skriver BBC News.

Oscar-juryens tittekopi

Denne filmen har ennå ikke blitt gitt ut på DVD, men er altså en spesialutgave – også kalt tittekopi - som er laget for Oscar-juryens medlemmer. I følge BBC har den tiltalte fått filmen direkte fra jury medlemmet Carmine Caridi.

Caridi har vært med i Oscar-juryen i over 20 år, og har også hatt småroller i Gudfaren to og tre.

Caridi har foreløpig fortalt etterforskerne at han pleide å låne bort rundt 60 VHS-kopier til den tiltalte hvert eneste år, i den tro at han var en vanlig filmentusiast. Den tiltalte skal så ha konvertert filmene fra VHS til DVD, og solgt dem via nettet. Caridi hevder altså at han har blitt lurt, og det er foreløpig ikke tatt ut tiltale mot ham.

Siste reis for tittekopiene?

Den amerikanske filmindustrien sluttet opprinnelig med tittekopier i 2003 på grunn av frykten for piratkopiering. På grunn av store protester fra filmskapere og produsenter ble imidlertid forbudet opphevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer