Oscar-pirat tatt

FILM: Piratutgaver av filmbransjens tittekopier har florert på nettet i lang tid. Nå er en amerikansk bakmann avslørt, og et hundretalls kopier av The Last Samurai beslaglagt.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV98454)]

FBI har nylig arrestert en amerikaner og tiltalt ham for å distribuere tittekopier over nettet. Hjemme hos den tiltalte ble det blant annet funnet et hundretalls kopier av The Last Samurai, den nye storfilmen med Tom Cruise i hovedrollen, skriver BBC News.

Oscar-juryens tittekopi

Denne filmen har ennå ikke blitt gitt ut på DVD, men er altså en spesialutgave – også kalt tittekopi - som er laget for Oscar-juryens medlemmer. I følge BBC har den tiltalte fått filmen direkte fra jury medlemmet Carmine Caridi.

Har du noengang sett eller kjøpt en tittekopi?

(Avsluttet)
Ja(81%) 742
Nei(15%) 141
Vet ikke(4%) 38
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Caridi har vært med i Oscar-juryen i over 20 år, og har også hatt småroller i Gudfaren to og tre.

Caridi har foreløpig fortalt etterforskerne at han pleide å låne bort rundt 60 VHS-kopier til den tiltalte hvert eneste år, i den tro at han var en vanlig filmentusiast. Den tiltalte skal så ha konvertert filmene fra VHS til DVD, og solgt dem via nettet. Caridi hevder altså at han har blitt lurt, og det er foreløpig ikke tatt ut tiltale mot ham.

Siste reis for tittekopiene?


Den amerikanske filmindustrien sluttet opprinnelig med tittekopier i 2003 på grunn av frykten for piratkopiering. På grunn av store protester fra filmskapere og produsenter ble imidlertid forbudet opphevet.

Hvorvidt tittekopiene vil overleve etter denne avsløringen er imidlertid et ubesvart spørsmål.

Kilde: BBC News

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer