Oscar-vinnere lever lenger

Clint Eastwood (74) kan også ha vunnet bedre helse i natt.

Publisert
Sist oppdatert

Eastwood ble den store vinneren på Oscar-utdelingen i natt da filmens hans ”Million Dollar Baby” vant fire av de mest ettertraktede prisene: Beste regi, beste kvinnelige hovedrolle, beste mannlige birolle og beste film.

Ifølge en kanadisk professor økte han dermed sjansene for å leve lengre enn sine skuespillerkolleger.

Doktor Donald Redelmeier fra universitetet i Toronto sier forskningen hans viser at Oscar-vinnere lever lengre enn andre skuespillere. Og de som er så heldige å vinne prisen flere ganger lever i snitt seks år lengre, sier han. Blant annet levde Katharine Hepburn, som vant fire statuer, til hun ble 96 år.

Redelmeier sier studien viser at å vinne Oscar har en kraftig effekt på skuespillerens helse.

Forskeren mener grunnen til statuens gode helseeffekt er at den øker vinnernes selvfølelse.

- Så fort du har statuen på peishyllen er det et ubestridelig tegn på godkjennelse fra likemenn som ingen kan ta fra deg, så alle fremtidige dårlige anmeldelser preller lettere av og gjør deg vanskeligere å knekke, sier Redelmeier ifølge nyhetsbyråer AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer