Oslofolk rikest

De tjener mest og eier mest – innbyggerne i Oslo og Akershus.

Publisert

Nå bekreftes det fra flere hold, det du egentlig har visst lenge. Oslofolket vet å karre til seg penger. Både inntekt og formue.

En rapport fra Statistisk Sentralbyrå viser at den jevne hovedstadsborger i 1996 disponerte mer enn 20.000 kroner mer i inntekt enn en gjennomsnitts trønder. Mens Osloborgeren i snitt disponerte i overkant av 120.000 kroner i 96, kunne trønderen bare bruke av en inntekt på litt over 100.000. Trønderne disponerer 7 prosent mindre i inntekt enn det som er gjennomsnittet for landet.

Skatt jevner ut

Enda større er forskjellen i inntekter før skatt. Da tjener østlendingene over 40.000 kroner mer enn trønderne. Men det betyr jo også at de samme østlendingene betaler betraktelig mer i skatt enn de som bor i Midt-Norge. (Og enda mer enn de som bor i Nord-Norge.)

Formuene

Dette stemmer godt overens med en undersøkelse fra Økonomisk Rapport som viser at nesten 2.400 av de 5.000 største ligningsformuene i Norge i fjor fantes i Oslo og Akershus. Det vil si at nesten halvparten av de rikeste i landet residerer i østlandsområdet. Mot omkring 220 i de to trøndelagsfylkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer