Oslofolk rikest

De tjener mest og eier mest – innbyggerne i Oslo og Akershus.

Publisert

Nå bekreftes det fra flere hold, det du egentlig har visst lenge. Oslofolket vet å karre til seg penger. Både inntekt og formue.

En rapport fra Statistisk Sentralbyrå viser at den jevne hovedstadsborger i 1996 disponerte mer enn 20.000 kroner mer i inntekt enn en gjennomsnitts trønder. Mens Osloborgeren i snitt disponerte i overkant av 120.000 kroner i 96, kunne trønderen bare bruke av en inntekt på litt over 100.000. Trønderne disponerer 7 prosent mindre i inntekt enn det som er gjennomsnittet for landet.

Skatt jevner ut

Enda større er forskjellen i inntekter før skatt. Da tjener østlendingene over 40.000 kroner mer enn trønderne. Men det betyr jo også at de samme østlendingene betaler betraktelig mer i skatt enn de som bor i Midt-Norge. (Og enda mer enn de som bor i Nord-Norge.)

Formuene

Dette stemmer godt overens med en undersøkelse fra Økonomisk Rapport som viser at nesten 2.400 av de 5.000 største ligningsformuene i Norge i fjor fantes i Oslo og Akershus. Det vil si at nesten halvparten av de rikeste i landet residerer i østlandsområdet. Mot omkring 220 i de to trøndelagsfylkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.