Outlet-krig i Vestby

En landsby fylt av billigvarer i Norge?

Anya Morrell, kategoriansvarlig ved dameavdelingen hos Outlet One, viser frem en jakke fra Claire. Foto: Kristin Sørdal
Anya Morrell, kategoriansvarlig ved dameavdelingen hos Outlet One, viser frem en jakke fra Claire. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Vestby planlegges det nå utvidelse av området med outlet-utsalg. I løpet av 2009 skal outlet-landsbyen (Outlet Village) stå ferdig. Til nå har området ett designeroutlet.

– Vi ønsker å videreutvikle konseptet med billige merkevarer og ser for oss en såkalt outlet village, bygd over samme lest som flere av de outletene har gjort stor suksess i USA, Sverige, Danmark og flere andre europeiske land, sier Kristoffer Olsen i Jotunfjell Partners som står bak satsingen, i en pressemelding.

Men det må understrekes: Outlet Village er ikke et kjøpesenter, det kan ifølge Olsen kalles et outlet-senter, mer som en handelsbase.

- Vi sikter rett og slett inn på flere segmenter. Fashion-kunder, fashion-sport og relaterte bransjer, sier Olsen til DinSide.

Handel skaper handel

Vi har skrevet en del om outlets fra før, og engasjerte leserne så voldsomt at vi laget en artikkel med lesernes egne outlet-anbefalinger. Les saken: Disse outletene anbefales av leserne

Designeroutleten Outlet One er i dag 5.000 kvm2 stort, og det skal bli 7.000 kvm2 til. I tilegg er den tidligere skøyteløperen Ådne Søndral i gang med å lage outlet på samme sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.