Over 10 kroner!

Mandag blir det høyest strømpriser i Sørvest-Norge. Mellom klokka 18 og 19 vil strømprisen der ligge på 8,22 kroner per kWh før moms. Det er ny rekord.

DYRT: Mandag blir det høyest strømpriser i Sørvest-Norge. Mellom klokka 18 og 19 vil strømprisen der ligge på 8,22 kroner per kWh. Det er ny rekord. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
DYRT: Mandag blir det høyest strømpriser i Sørvest-Norge. Mellom klokka 18 og 19 vil strømprisen der ligge på 8,22 kroner per kWh. Det er ny rekord. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser foreløpige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool.

Inkludert moms på 25 prosent vil prisen blir på 10,28 kroner per kilowattime (kWh). I tillegg kommer nettleie og andre avgifter, mens strømstøtten trekkes fra.

Europower skriver at det likevel kun er i norske kroner det blir satt døgnpris-rekord. I europeisk valuta er prisen mandag 0,645 euro/kWh, mens den var 0,647 euro på fredag.

Døgnpris på 6,31 kroner per kWh

I Sørøst- og Vest-Norge blir prisen 6,23 kroner per kWh på sitt høyeste, i Midt-Norge 34 øre og i Nord-Norge 10 øre.

Snittprisen i landet vil mandag ligge på 3,64 kroner per kWh. Det er 75 øre høyere enn på søndag og 2,92 kroner høyere enn samme dag i fjor.

Den høyeste døgnprisen på strøm mandag finner vi i Sørvest-Norge på 6,31 kroner per kWh. Deretter kommer Sørøst- og Vest-Norge med 5,82 kroner, mens den som vanlig er veldig mye lavere i Midt-Norge med 19 øre og 8,4 øre i Nord-Norge.

Den laveste prisen mandag blir mellom klokken 1 og 2 på natten i Midt- og Nord-Norge med 6,7 øre. I Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge derimot blir prisen 4,96 kroner på sitt laveste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer