Beste fastrentelån

Over 1.300 kroner måneden skiller billigste og dyreste fastrentelån

Interessen for å binde renten øker, viser ny undersøkelse.

BINDE RENTEN: Tåler ikke økonomien din enda en renteøkning, kan du forsikre deg ved å binde renten. Men, da bør du vite hvilken bank som har det beste fastrentetilbudet. Det har Dinside sjekket for deg. Foto: Eilin Lindvoll.
BINDE RENTEN: Tåler ikke økonomien din enda en renteøkning, kan du forsikre deg ved å binde renten. Men, da bør du vite hvilken bank som har det beste fastrentetilbudet. Det har Dinside sjekket for deg. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

Norges Banks utlånsundersøkelse viser at etterspørselen etter fastrentelån øker for fjerde kvartal på rad. I tredje kvartal i fjor så vi den største økningen på flere år.

Forrige gang interessen rundt fastrentelån økte like mye som nå, var i 2015. Da var det mange som opplevde at boliglånsrenten falt under tre prosent for første gang, skriver Dagens Næringsliv.

Med tanke på den ventede renteøkningen i mars, et halvt år etter sist gang styringsrenten økte, lurer du kanskje på om det kan lønne seg å binde renta på boliglånet ditt.

Ifølge Elisabeth Realfsen i Finansportalen, er den eneste gode grunnen til å binde renta at økonomien din virkelig ikke vil tåle en renteoppgang, for du vil mest sannsynlig betale mer med fastrente i forhold til flytende rente.

Skiller over 1.300 kroner måneden med fastrente

Dinside har sjekket prisene på fastrentelån fra landsdekkende banker. Vi har tatt utgangspunkt i et lånebeløp på 4 millioner kroner og en boligverdi på 6 millioner. Nedbetalingstiden er satt til 25 år, og låntaker er 40 år gammel. Renten er bundet i tre til fem år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer