Over 200 kortkjøp i sekundet

Norske betalingskort går varme i dag.

Publisert
Sist oppdatert

Mellom klokken 16 og 18 fredag er det ventet over 200 kortkjøp i sekundet på landsbasis. Det tilsvarer vel 700.000 kortkjøp i timen, opplyser Bankenes Betalingssentral (BBS).

Nesten svindelsikre kort

Fredagen er utvilsomt den travleste handledagen før jul. BBS har regnet ut at det for første gang vil bli gjennomført over 4,5 millioner kortkjøp denne dagen. I fjor var fredag 22. januar den mest hektiske handledagen med i alt 4,4 millioner kortkjøp.

Neste handletopp er beregnet å komme lørdag 22. desember mellom kl. 14 til 16. I alt er det beregnet at verdien av årets julehandel vil overstige 13 milliarder kroner av en desemberhandel på vel 45 milliarder kroner.

Julegavene som øker i verdi

- Vær beredt

Bankenes Betalingssentral (BBS) er de som følger med kjøpetrykket og som ved hjelp av telleutstyr kan registrere eventuelle rekorder og når det er varierende trykk i kortkjøp. I humoristiske vendinger rådet BBS fredag formiddag folk til å ta det med ro i innspurten av julehandelen.

Det ble sendt ut julehandelvarsel for handlegater, kjøpesentre, julemarkeder og andre butikknære strøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer