Billigst ved

Over fire kroner per kilo skiller vedprisene

Dinside har sjekket hvor du finner billigst ved nå.

VEDLAGRING: Temperaturen synker og det blir stadig mer fristende å fyre opp i peisen om kvelden. Dinside har undersøkt hva det koster å kjøpe ved hos byggvarekjedene, på nett og i dagligvarebutikkene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
VEDLAGRING: Temperaturen synker og det blir stadig mer fristende å fyre opp i peisen om kvelden. Dinside har undersøkt hva det koster å kjøpe ved hos byggvarekjedene, på nett og i dagligvarebutikkene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten er her og mange steder i landet opplever vi at det blir stadig kaldere om morgenen og kvelden. Dermed kan det friste å tenne opp i vedovnen.

Det er spådd opp mot dobbelt så høye strømpriser i vinter, så da kan vedfyring også være et rimelig oppvarmingsalternativ.

Da Dinside sjekket pris på ved i februar, så vi betydelige prisforskjeller. Nå har vi tatt en titt på vedprisene igjen, som du kan lese om lenger ned i saken.

Litt over halvparten vil heve vedprisene

Ifølge en markedsundersøkelse blant medlemmene til bransjeorganisasjonen Norsk Ved, sier 51 prosent av vedprodusentene at de vil øke prisene denne sesongen, mens resten vil holde dem uendret fra i fjor.

- Dersom folk ønsker rimelig ved, får de som regel dette direkte fra vedprodusent og ikke fra butikk, nettbestillinger og lignende, hevder fagsjef i Norsk Ved, Øyvind Stranna Larsen.

På Norsk Veds nettside ligger det oversikt med kart som viser vedprodusenter i de enkelte fylkene. Her kan du gå inn og se hvilke vedprodusenter de har i ditt nærområde.

Larsen hevder at vedfyring vanligvis er billigere oppvarming enn med strøm om vinteren. Vanligvis ligger strømprisen, inklusiv nettleie, over én krone per kilowattime. Kjøper du store enheter, eksempelvis 1.000- eller 1.500-liters sekker med ved direkte fra vedprodusent, vil prisene som regel ligge under én krone per kilowattime.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer