Billigst ved

Over fire kroner per kilo skiller vedprisene

Dinside har sjekket hvor du finner billigst ved nå.

VEDLAGRING: Temperaturen synker og det blir stadig mer fristende å fyre opp i peisen om kvelden. Dinside har undersøkt hva det koster å kjøpe ved hos byggvarekjedene, på nett og i dagligvarebutikkene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
VEDLAGRING: Temperaturen synker og det blir stadig mer fristende å fyre opp i peisen om kvelden. Dinside har undersøkt hva det koster å kjøpe ved hos byggvarekjedene, på nett og i dagligvarebutikkene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten er her og mange steder i landet opplever vi at det blir stadig kaldere om morgenen og kvelden. Dermed kan det friste å tenne opp i vedovnen.

Det er spådd opp mot dobbelt så høye strømpriser i vinter, så da kan vedfyring også være et rimelig oppvarmingsalternativ.

Da Dinside sjekket pris på ved i februar, så vi betydelige prisforskjeller. Nå har vi tatt en titt på vedprisene igjen, som du kan lese om lenger ned i saken.

Litt over halvparten vil heve vedprisene

Ifølge en markedsundersøkelse blant medlemmene til bransjeorganisasjonen Norsk Ved, sier 51 prosent av vedprodusentene at de vil øke prisene denne sesongen, mens resten vil holde dem uendret fra i fjor.

- Dersom folk ønsker rimelig ved, får de som regel dette direkte fra vedprodusent og ikke fra butikk, nettbestillinger og lignende, hevder fagsjef i Norsk Ved, Øyvind Stranna Larsen.

På Norsk Veds nettside ligger det oversikt med kart som viser vedprodusenter i de enkelte fylkene. Her kan du gå inn og se hvilke vedprodusenter de har i ditt nærområde.

Larsen hevder at vedfyring vanligvis er billigere oppvarming enn med strøm om vinteren. Vanligvis ligger strømprisen, inklusiv nettleie, over én krone per kilowattime. Kjøper du store enheter, eksempelvis 1.000- eller 1.500-liters sekker med ved direkte fra vedprodusent, vil prisene som regel ligge under én krone per kilowattime.

Dette avhenger selvsagt av hvor effektiv ovn du har.

Over fire kroner i kiloprisforskjell på bjørkeved

Dinside har sjekket prisene på ved hos et utvalg byggvareforhandlere, bensinstasjoner, dagligvarebutikker og nettbutikker. Prisene er hentet inn 24. september via nett eller telefon.

Her er prisene per sekk med bjørkeved:

BUTIKK 30 LITER/10 KILO 40 LITER/15 KILO 60 LITER/22 KILO
Bauhaus52,45
Byggmakker54,9
Byggmax41,95
Coop Obs Bygg41,95
Esso109
Jula49,9
Kiwi (Eidsvoll)79,9
Kortreistved.no (postnr. Oslo vest)7592
Montér49,9
Oslo Vedhandel7585
Plantasjen69,9
Rema 1000 (Jessheim)99
Shell145

Siden det ikke er samme størrelse på vedsekkene hos de ulike forhandlerne, har vi også laget en kiloprisoversikt:

BUTIKK PRIS PER KILO VED
Bauhaus (kampanje fem for 39,60 kroner sekken)3,49 (2,64)
Byggmakker3,66
Byggmax2,79
Coop Obs Bygg2,79
Esso7,26
Jula4,99
Kiwi (Eidsvoll)5,32
Kortreistved.no (postnr. Oslo vest)fra 4,18
Montér3,32
Oslo Vedhandelfra 3,86
Plantasjen4,66
Rema 1000 (Jessheim)4,5
Shell6,59
  • Som du ser kommer Byggmax og Coop Obs Bygg best ut på enkeltsekkene, både per sekk og kilo.
  • Men, hos Bauhaus kan du kjøpe fem sekker for 39,60 kroner per stykk, totalt 198 kroner for 75 kilo. Dermed er dette billigste alternativ hvis du skal kjøpe mye ved.
  • Bensinstasjonene er, kanskje ikke overraskende, dyrest når det gjelder sekk- og kilopris for bjørkeved. Du sparer litt på å velge Esso framfor Shell, da.
  • Av dagligvareforretningene er Rema noe billigere enn Kiwi, men merk deg at prisene kan variere ut fra hvem som leverer ved til matbutikkene, samt at det ikke er alle slike butikker som selger ved.
  • Hvis du velger å handle fra Kortreistved.no, må du besøke nettsiden deres og skrive inn ditt postnummer for å få beste tilbud.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer