Overaktiv blære betyr mindre sex

Kvinner med overaktiv blære har ofte problemer med sexlivet, viser en ny studie.

Publisert
Sist oppdatert

- Noen kvinner med overaktiv blære kan lekke under samleie, sier doktor Kristene Whitmore, som leder urologiavdelingen ved Graduate Hospital i Philadelphia.

- Disse resultatene viser at kvinner med overaktiv blære er i risikosonen for flere typer seksuelle problemer. Når kvinner med disse problemene går til behandling, må de fortelle om de har problemer med sexlivet sier Whitmore, som ikke hadde noe med studien å gjøre.

Overaktiv blære eller inkontinens er et vanlig problem blant kvinner, selv om det også rammer noen menn. Det vanligste symptomet er økt behov for å tisse - mer enn åtte ganger daglig. Urinlekkasje kan forekomme med en gang personen føler behov for å tisse.

- Kvinner med overaktiv blære må snakke åpent om problemet med legen sin - for det hender ofte at legene ikke spør om det, sier forskningsleder Ankur Patel til internettjenesten WebMD.

- Særlig eldre kvinner kan ha vanskeligheter med å ta det opp - men det er viktig å gjøre det.

Forskerne presenterte resultatene på årsmøtet for American Urological Association i San Francisco.

78 kvinner som var diagnostisert med overaktiv blære deltok i studien. De fleste var gift, og snittalderen var 50 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer