Overformynderiet tar pengene

Nå vil Huitfeldt vil rydde opp i barneforsikringene.

Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapene informerer for dårlig om at utbetalingene ved barneforsikringer havner hos Overformynderiet, mener barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Pengene får ikke barnet eller familien fritt disponere før barnet fyller 18 år, og foreldre og Overformynderiet kan ha ulike syn på hvordan pengene skal brukes.

- Det er åpenbart at selskapene har forsømt seg når det gjelder å gi kundene god informasjon. Foreldre kjøper forsikring for å skape trygghet i tilfelle noe skal skje med ungene, sier Huitfeldt til NRK.

KOMMENTAR: Tre gode grunner til å droppe barneforsikringen

Hun vil sammen med justisminister Knut Storberget (Ap) invitere forsikringsbransjen til et møte over sommeren for å diskutere hvordan selskapene kan informere bedre.

400.000 barn her i landet er forsikret.

Også fra bransjen kommer innrømmelser om dårlig informasjon.

- Vi informerer nok ikke godt nok, og vi skal gjøre noe med det. Folk trenger å vite hva Overformynderiet er, og hvordan det fungerer, sier Jack Frostad, pressekontakt i If Skadeforsikring, til NRK.

Nå vil selskapet informere via en egen nettside og et sammendrag til kundene.

Les også: Verdiløse barneforsikringer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer