Overformynderiet tar pengene

Nå vil Huitfeldt vil rydde opp i barneforsikringene.

Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapene informerer for dårlig om at utbetalingene ved barneforsikringer havner hos Overformynderiet, mener barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Pengene får ikke barnet eller familien fritt disponere før barnet fyller 18 år, og foreldre og Overformynderiet kan ha ulike syn på hvordan pengene skal brukes.

- Det er åpenbart at selskapene har forsømt seg når det gjelder å gi kundene god informasjon. Foreldre kjøper forsikring for å skape trygghet i tilfelle noe skal skje med ungene, sier Huitfeldt til NRK.

KOMMENTAR: Tre gode grunner til å droppe barneforsikringen

Hun vil sammen med justisminister Knut Storberget (Ap) invitere forsikringsbransjen til et møte over sommeren for å diskutere hvordan selskapene kan informere bedre.

400.000 barn her i landet er forsikret.

Også fra bransjen kommer innrømmelser om dårlig informasjon.

- Vi informerer nok ikke godt nok, og vi skal gjøre noe med det. Folk trenger å vite hva Overformynderiet er, og hvordan det fungerer, sier Jack Frostad, pressekontakt i If Skadeforsikring, til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer