Overlat sjekkingen til proffene

Føler du at du kaster bort for mye tid på å finne den rette? La en profesjonell headhunter gjøre jobben.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Målet for medlemmene er en moderne versjon av et arrangert ekteskap. De er derfor villige til å betale dyre dommer.


Det er bare noen år siden datingbyråer ble sett på som en service for folk som manglet sosiale antenner. Nå har slike byråer i eliteklassen blitt en uunnværlig måte for rike og travle å finne seg partnere på.

Denne gruppen av menn og kvinner har som regel suksessfulle karrierer, har ikke lov til å date kollegaene sine, og har altfor liten fritid til å dra ut på sjekker'n.

Les også: Ingen vil ha gjerrige menn

For å bli medlem av The County Register må du punge ut med rundt 100.000 kroner for 18 måneder. Illustrasjonsfoto: colourbox.com   Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c
For å bli medlem av The County Register må du punge ut med rundt 100.000 kroner for 18 måneder. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c Vis mer


For eliten
- En typisk klient er en travel profesjonell som jobber i the City (journ.anm, finansstrøket i London). Alderen varierer fra 28 til 80 år, vi stiller bare krav om at medlemmene må være spreke og aktive, sier Heather Heber Percy til DinSide Helse.

Sammen med sine to døtre Tamara og Zara driver hun ett av Englands slike elitebyråer, The County Register. Ifølge Heber Percy blir flere og flere medlemmer fordi de synes det er tryggere enn datingnettsider.

Les også: Norges beste nettdatingside

Målet for medlemmene er en moderne versjon av et arrangert ekteskap. De er derfor villige til å betale dyre dommer for å overlate sjekkeprosessen til en profesjonell headhunter.

Koster flesk
Hvis du skal bli medlem, må du også regne med å betale for det. Det koster nemlig rundt 10.000 pund (ca. 100.000 kroner) for 18 måneders medlemskap, pluss 2.000 pund (ca. 20.000 kroner) i innmeldingsavgift.

Helen (ikke hennes virkelige navn) er en 36 år gammel kvinne som jobber i the City som ble medlem av The County Register for et halvt år siden. Hun innrømmer at medlemsavgiften, som garanterer to introduksjoner i måneden, er høy, men ser på det som en investering.

Les også: Damer på flørtern

- Man kan lett bruke 3.000 pund (ca 30.000 kroner) på en ferie, men et forhold vil forhåpentligvis vare lengre, sier hun til The Financial Times.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c Vis mer


Personlig service
Blir du medlem, vil en såkalt headhunter komme og tilbringe en halv dag med deg for å kunne lage profilen din. Hvis profilen ikke passer til noen som allerede er medlemmer, vil headhunteren sette inn anonyme kontaktannonser i passende publikasjoner.

- Vi er annerledes enn andre byråer siden vi betaler for å sette inn annonser for klientene våre. Medlemsprisen de betaler, omfatter alle utgifter. Hvis vi reiser til utlandet for å møte en klient, lager vi en skreddersydd pakke slik at det ikke blir noen skjulte kostnader, sier Heber Percy.

Lovende kandidater for byråets klienter blir deretter intervjuet, og hvis to profiler passer, arrangerer byrået et møte. Men den diplomatiske prosessen ender ikke der: headhunteren vil også gi positiv og negativ feedback til begge parter.

Les også: Verdens beste sjekketriks

Noe for nordmenn?
Selv om The County Register er et engelsk byrå, har de også klienter både i Europa og USA.

- Vi vil gjerne ha norske klienter, så lenge de snakker engelsk, som de fleste nordmenn gjør. De må også være villige til å reise, sier Heber Percy.

Psykologiprofessor og samlivsekspert Frode Thuen sier det har vært en betydelig vekst i nettdating og sjekkesider på nettet. Han tror likevel ikke at single nordmenn har det så travelt at de ikke har energi til å dra på sjekkern på byen. Han er ikke sikker på om disse såkalte elitebyråene vil slå an i Norge:

- Det er i alle fall interessant at det har oppstått slike tilbud. Men jeg tror nok at det vil være få brukere av slike tjenester. Folk flest er ikke villig til å betale mye for å få seg en date, sier Thuen til DinSide Helse.

Les også: Slik sjekker du på nettet

- Markedet av single rikinger er neppe stort nok til at dette kan bli en utbredt tjeneste her til lands, fortsetter han.

Les også: Dating for Dummies

En typisk kontaktannonse på byråets nettsider lyder slik:

"Kvinne ønsker å møte mann fra 38 til 48 år. Klienten vår er veldig attraktiv, og hun har en stor appetitt på livet. Hun er skilt med to små barn, men vil også vurdere å få flere. Hun vil veldig gjerne møte noen som selv har barn. Hun har en universitetsgrad, men jobber halv stilling. Hun er utadvent, elsker å reise og liker å utforske nye plasser. Andre interesser er å stå på ski, gå på tur, seile, lese og finne nye restauranter. Hun trenger noen som er sikker og selvstendig. Hvis du føler at du har noe til felles for klienten vår, vennligst ta kontakt med oss."

En typisk kontaktannonse på byråets nettsider lyder slik:

Kilde: Harpers & Queen, Financial Times

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer