Overnatting dobler handlemulighetene

Å investere i en natt på hotell, lønner seg når du drar på harryhandel.

RIMELIG: Svært mange varer er rimeligere i Sverige, og blir du der i mer enn et døgn, kan du handle mer. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
RIMELIG: Svært mange varer er rimeligere i Sverige, og blir du der i mer enn et døgn, kan du handle mer. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du til Sverige for å handle, bør du vurdere å overnatte en natt over grensa om du virkelig vil at det skal lønne seg.

Du tjener nemlig fort inn en natt på hotell om du benytter deg av den ekstra handlemuligheten dette gir.

Les også hvorfor du alltid skal betale i svenske kroner når du drar kortet i Sverige

Du kan handle for det dobbelte

STORHANDEL: En overnatting åpner for en skikkelig stohandel. Foto: COLOURBOX.COM
STORHANDEL: En overnatting åpner for en skikkelig stohandel. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer


Reiser du ut av landet på dagstur, kan du ta med deg varer tilbake til Norge for 3.000 kroner toll- og avgiftsfritt.

Er du derimot ute av landet i mer enn 24 timer, er denne grensen det dobbelte, nemlig 6.000 kroner. Da kan en natt på hotell fort lønne seg, og ikke minst bensin- og bilutgiftene ved å kjøre tur-retur Sverige.

En kjapp sjekk på booking.com viser at du eksempelvis får en natt for to personer på camping eller hotell i nærheten av Nordbysenteret ved Svinesund fra 500 til 900 kroner. Og med store prisforskjeller kan du fort tjene inn dette eller mer på en storhandel.

Les også hva som er det store, nye harry-produktet

Mer enn halv pris

Det er mange varer å spare på, noe Dinside har vist flere eksempler på den siste tiden.

På dagligvarer er det mulig å spare opptil 70 prosent. Blant varene som lønner seg ekstra mye finner vi bacon, svinefilet og kjøttboller, meieriprodukter, godteri og snacks. Også glutenfrie varer er jevnt over mye billigere i Sverige.

Det samme gjelder reseptfrie medisiner, hvor svenske apoteker tilbyr under halv pris på flere varer.

RIMELIG: Øl er langt billigere i Sverige, både på Systembolaget og i dagligvarebutikkene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
RIMELIG: Øl er langt billigere i Sverige, både på Systembolaget og i dagligvarebutikkene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


At det er mye å spare på tobakk og alkohol, er også kjent. Bruker du snus, koster dette langt mindre i Sverige. For eksempel sparer du 420 kroner på å kjøpe kvoten på ti pakker vanlig General-porsjonssnus i Sverige.

Også på øl er det store prisforskjeller, uansett alkoholprosent. Husk og at det faktisk kan lønne seg å kjøpe mer enn det kvota tillater, og gå på rødt når du skal krysse grensa tilbake til Norge.

Ikke glem bilutgiftene

Eier du bil og bruker denne til Sverige, kan det også lønne seg å time harryhandelen med en service på bilen.

Da Dag Lindskog tok service på bilen i Sverige, sparte han 6.000 kroner, skriver Dagbladet. Husk at også verkstedutgiftene kommer inn under verdigrensa på 6.000 kroner.

Før du bestiller service, anbefaler vi å ringe flere verksteder for å sjekke priser. Du skal heller ikke miste garantien selv om du velger noe annet enn et merkeverksted.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer