Rentebeslutning 2023

- Overraskende

Norges Bank har besluttet å la renta bli stående. Det er overraskende, mener økonomiekspert.

UENDRET RENTE: Økonomisk rådgiver Lene Drange sier det er mer overraskende at de lar renten stå enn at de setter den opp. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen.
UENDRET RENTE: Økonomisk rådgiver Lene Drange sier det er mer overraskende at de lar renten stå enn at de setter den opp. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank har besluttet å la renta bli stående slik den er. Styringsrenta er på 2,75 prosent og slik blir den stående inntil videre. I desember økte den med 0,25 prosentpoeng.

- Vi ser at rentehevingene de har gjort tidligere har hatt effekt, sier økonomisk rådgiver Lene Drange til DinSide.

Hun påpeker likevel at siden den blir stående nå, kan den gå opp et hakk seinere.

- Det er mer overraskende at de lar renta stå enn at de setter den opp, påpeker hun.

Ikke merket full effekt

Selv om renta blir stående så har vi enda ikke merket full effekt av den forrige rentehevingen som skjedde i desember. Dette vil først merkes i slutten av januar eller starten av februar, avhengig av når du har forfall fra boliglånet ditt.

- Dette vil gi folk et lite pusterom i en presset økonomi. Mange opplever dette nå og lommeboka er tynnere enn tidligere, forteller Drange.

De fleste har merket på økonomien at både matpriser og strømpriser har økt den siste tida. Mat og bolig er noe folk virkelig må ha.

- I februar blir det nok enda trangere, sier hun videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer