Overspiser du?

Det kan medføre store helseproblemer. Kom ut av den onde sirkelen!

Overspising kan medføre store helseproblemer hvis den medfører overvekt, som hjerte- og karsykdommer, høyt blodtrykk, kreft og diabetes type 2.
Overspising kan medføre store helseproblemer hvis den medfører overvekt, som hjerte- og karsykdommer, høyt blodtrykk, kreft og diabetes type 2. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jenta har utviklet et stort problem, ifølge henne selv, som hun kaller sykelig overspising:

- Så fort jeg får smaken på noe usunt spiser og spiser jeg - alt jeg kommer over! Det er liksom ikke snakk om to brødskiver ekstra med Nugatti nei, men ti, selv om jeg har spist masse annet fra før. Jeg kan spise et helt brett med konfekt, eller dra i butikken og kjøpe masse dritt hvis jeg ikke finner noe hjemme, skriver hun til Lommelegen.

Mange kjenner til anoreksi og bulimi, to typer spiseforstyrrelser. Overspising, eller binge eating disorder, kalles ofte for den tredje spiseforstyrrelsen, og er like utbredt som bulimi, men en påfølgende ”renselse”, som oppkast, finner ikke sted hos en overspiser.

Overvekt er derfor den vanligste konsekvensen av overspising og det første man gjerne legger merke til, ifølge Sinnets Helse.

- Vekta går logisk nok oppover nå. Jeg har gått opp fem-seks kilo, og dette kommer til å fortsette om jeg ikke får kontroll på meg selv, skriver jenta videre, og ber Lommelegen om råd.

Les mer:Du blir feit av å sluke matenFinanskrise = mer anoreksiKan få spiseforstyrrelser av dameblader

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer