Overvekt gir barn astma

Det er en klar sammenheng mellom overvekt og utvikling av astma hos barn. Det viser en amerikansk undersøkelse av over 3.700 skolebarn.

Publisert
Sist oppdatert

Utvikling av astma hos barn kan skyldes flere faktorer. Eksponering for tobakksrøyk før og etter fødsel, feil kosthold og infeksjoner har tidligere blitt knyttet opp mot dette problemet. Nå viser det seg også at det er en klar sammenheng mellom astma og overvekt hos barn.

Rammer gutter hardestDen amerikanske undersøkelsen har overvåket 3792 skolebarn mellom 7 og 18 år over en femårs periode. I løpet av perioden registrerte forskerne 288 nye tilfelle av astma hos barna. Og blant de som var overvektige var risikoen for å utvikle astma over 50% høyere enn hos barn med normal kroppsvekt.

Det er særlig overvektige gutter som blir oftest rammet av astma, blant jentene er denne sammenhengen svakere. Det er også barn uten andre allergier som settes i sammenheng med økt risiko, den samme effekten ble ikke målt blant barn som allerede hadde allergier.

Viktig kunnskap- Dette er et viktig skritt i retning av å få en bedre forståelse for hvordan astma utvikles hos barn. Astma er en omfattende trussel mot barnas helse og velvære og rammer noen områder over 25% av ungdommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer