Overvektige spiser mer sammen

Har du barn med noen kilo for mye? Venner kan påvirke vekten.

Normalvektige spiser mindre når de spiser sammen med andre, enn det overvektige gjør.  Foto: Colourbox.com
Normalvektige spiser mindre når de spiser sammen med andre, enn det overvektige gjør. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere forskning viser at vi generelt spiser mindre og langsommere når vi er sammen med andre. Men ser vi på overvektige barn som spiser sammen med andre overvektige barn, er situasjonen en helt annen.

I en studie på 9-15-åringer så forskerne at alle barna, uansett vekt, hadde en tendens til å spise mer hvis de spiste sammen med en venn, enn hvis de spiste sammen med noen de ikke kjente.

Men det største kaloriinntaket var blant barna som var overvektige, og som spiste sammen med en overvektig venn, ifølge Reuters Health.

Funnene, som er publisert i tidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition, viser hvor stor påvirkning barn har på hverandre når de spiser, og muligens påvirker de også vekten til hverandre.

Les også: Vektøkning er smittsomt. Legger vennen din på deg, gjør du også det

Er barnefedme mishandling?

Samme tendens hos voksne

Det er ikke overraskende at barn spiser mer når de er sammen med venner, enn når de er sammen med ukjente, ifølge studieleder Dr. Sarah-Jean Salvy ved State University of New York. Ifølge henne ser man nemlig samme tendenser hos voksne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer