Overvektige vil ikke gå ned

Mange overvektige vil ikke gå ned i vekt og vet ikke om farene ved for mange kilo på magen.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en britisk studie vil mer enn en fjerdedel av overvektige og fete beholde vekten sin. Mange er ikke klar over farene ved et usunt liv.

Kreftfaren økerForskere fra The Cancer Research UK studerte 4000 briter. Mer enn halvparten av dem var overvektige eller fete. Blant disse sa 26 prosent at de ikke ønsket å gå ned i vekt.

Hele tre fjerdedeler fortalte at de ikke visste om forbindelsen mellom kreft og vekt, og nesten to tredjedeler var ikke klar over at jevnlig trening reduserte kreftrisikoen.

Overvekt øker risikoen for tarm-, nyre-, spiserør- og magekreft. For kvinner øker dessuten risikoen for livmor- og brystkreft etter overgangsalderen.

- Personer som bærer på ekstra vekt, møter store helserisikoer, inkludert kreft. Disse resultatene viser at for mange av dem i størst risiko velger å ignorere vekten sin, sier Lesley Walker, leder for kreftinformasjonen ved Cancer Research UK, i en pressemelding.

The Cancer Research gjennomførte undersøkelsen etter at de sammen med Weight Concern laget en liste over tips mot en sunnere hverdag. Tipsene er forskningsbaserte og er enkle å ta i bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer