Øyet ditt bør lese dette

Passer du på øynene? Mange har et stort forbedringspotensial ...

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser en ny amerikansk undersøkelse på 1.000 voksne personer. I denne kommer det fram at mange har lite kunnskap om øyehelse. Og det til tross for at undersøkelsen viste at nesten halvparten bekymrer seg mer for å miste synet enn for å miste hukommelsen eller evnen til å gå eller høre, melder CBS News.

Likevel sier nesten en av tre at de ikke får øynene sine sjekket regelmessig hos en øyelege eller øyespesialist minst annet hvert år. I tillegg tror fire av fem at lesing i dårlig lys er det verste du kan utsette øyene for, mens nesten like mange tror å sitte for nær TV-en er det som er verst for synet.

Visste du at fancy linser kan true synet?

Kan skade øyneneUndersøkelsen, som er finansiert av The American Optometric Association (AOA), viser også at litt over to av tre av de spurte brukte kontaktlinser og/eller at de hadde fått synskirurgi. Blant disse, fortalte nesten fire av fem om uvaner som:

- Bruk av kontaktlinser mens de dusjet, sov eller svømte.

- Brukte kontaktlinser lenger enn det som anbefales.

- 17 prosent av kontaktlinsebrukerne sa de aldri hadde skiftet kontaktlinser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer