P-bot? Ingen vits å klage

Fått en sviende parkeringsbot? Sjekk denne listen før du klager.

Publisert
Sist oppdatert

Parkeringsklage-nemndas sekretariat har laget en liste over parkeringsbøter det ikke nytter å klage på. Dermed håper de å få inn færre meningsløse klager, slik at de kan behandle berettigede klager raskere.

1. Du har parkert på en p-plass for bevegelseshemmedeGlem det. For å kunne stå her må du ha en offentlig parkeringstillatelse for forflytningshemmede, som det heter.

2. Ikke synlig billettDet nytter ikke å klage hvis billetten ikke lå godt synlig i frontruten. Det hjelper heller ikke om billetten har falt ned på gulvet eller i setet. Som regel tar parkeringsvakten bilde av bilen, og kan dermed bevise at billetten ikke lå godt synlig.

3. Jeg måtte bort og veksle penger til automatenSorry, den holder heller ikke. Mange tror at du har tre minutter på deg fra du har satt fra deg bilen og til du eventuelt får bot. Du får en "rimelig frist", heter det, og det betyr alt fra noen sekunder til flere minutter, men det avhenger altså av hvor lang avstand det er til parkeringsautomaten. Og det hjelper ikke at du først måtte bort til kiosken for å veksle penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer