P-piller mot PMS

Sliter du med premenstruelle plager før menstruasjon (PMS) som vannansamlinger, økt irritabilitet, appetitt og uren hud, kan p-pillen Yasmin være et alternativ for deg.

Publisert
Sist oppdatert

P-piller mot PMSSliter du med premenstruelle plager før menstruasjon (PMS) som vannansamlinger, økt irritabilitet, appetitt og uren hud, kan p-pillen Yasmin være et alternativ for deg.

Silje Stavik

Mange kvinner sliter med plager i dagene før menstruasjonen, blant annet irritabilitet, vannansamling i kroppen og sterkt økt appetitt. Noen får kortvarige depresjoner. Mange erfarer at p-piller lindrer plagene. Det er gjort forskning som tyder på at den relativt nye p-piller Yasmin kan ha god virkning mot flere av de premenstruelle symptomene som økt irritabilitet, appetitt, vannansamling i kroppen og kviser. P-pillene kom på det norske markedet for ett år siden. I forbindelse med lanseringen snakket vi med overlege Rolf Kirschner, ved Kvinneklinikken ved Rikshospitalet i Oslo. Han uttalte da følgende:

”En av årsakene til at unge jenter slutter med p-piller i dag, er at de går opp i vekt og får fet hud. Den nye p-pillen kan være et fint alternativ for jenter som slutter med pillene på grunn av dette, og som av forskjellige årsaker ikke tåler andre typer p-piller.

Det tar cirka tre måneder før kroppen viser hvordan den reagerer på en p-pille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer