Netthandel fra utlandet

På fem år har netthandlingen vår mer enn doblet seg

Norske husholdninger kjøpte varer og tjenester via Internett fra utlandet for 40 milliarder kroner i 2017.

STRØMMETJENESTER: Vi kjøper stadig flere nettvarer og -tjenester fra utlandet, blant annet tilgang til serier via strømming. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
STRØMMETJENESTER: Vi kjøper stadig flere nettvarer og -tjenester fra utlandet, blant annet tilgang til serier via strømming. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagsferske tall fra SSB viser at nordmenns netthandel fra utlandet økte til 40 milliarder kroner i fjor, og da er varer og tjenester vi handler på reise i utlandet ikke medregnet.

For fem år siden, i 2012, brukte husholdningene vel 15 milliarder kroner på nettvarer og -tjenester kjøpt utenlandsfra. Det vil si at pengesummen har mer enn doblet seg på få år.

Norske husholdningers konsum av varer og tjenester utgjør en betydelig andel av bruttonasjonalproduktet (BNP), og i 2017 er andelen beregnet til om lag 42 prosent og nesten 1.400 milliarder kroner.

Vi strømmer og spiller

I SSB-rapporten «Husholdningenes netthandel», skilles det mellom kjøp av varer og kjøp av tjenester over nett. Da ser vi at kjøp av nettjenester fra utlandet lå på nærmere 18 milliarder kroner i 2017, som er nesten ti milliarder kroner mer enn i 2012.

Når det gjelder hvilke nettjenester vi handler fra utlandet, er det stort sett underholdnings-, strømming- og spilltjenester, samt IT-tjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer