På nett uten abonnement

Du kan lett komme deg på nett uten å binde deg til abonnementsutgifter. Men det koster kanskje mer enn det smaker likevel…

På nett uten abonnement
Publisert

Stadig får vi meldinger om at nå - NÅ - skal snart noen begynne å tilby tilgang til Internett gratis. I Norge venter vi fortsatt på de store aktørene på dette markedet. Likevel finnes det faktisk en slags mulighet allerede. Du kan komme deg på nett uten å betale abonnement til leverandøren med Telenor Link (815 30 815) og TV2 Access 2 (815 30 819). Men gratis - det er det langt i fra.

Lave minuttpriser

Med de mest profilerte leverandørene, Telenor, Telia, Tele2 og EuNet, kan du komme deg på nett for fra fire hundrelapper og oppover. I tillegg betaler du for den tiden du bruker mens du er oppkoblet. Med spesielle surferabatter fra både Tele2, Telia og Telenor kan du få minuttpriser fra ca. 10 øre. (Surfing på kveldstid med Tele2 internettabonnement og supersurftilbud.) Mer om dette kan du lese i en av våre tidligere 3271 TARGET="_top">artikler. I tillegg til denne prisen kommer oppkoblingsavgiften (45 øre fra alle leverandørene) og årsavgiften for internettabonnementet.

Hva får du?

Men du kan altså komme deg på nett uten å kjøpe abonnement. Med både Telenor Link og TV2 Access 2 kan du koble deg til nettet via spesielle 815-nummer. For å gjøre dette trenger du minimum en 386 PC, Mac eller Unix arbeidsstasjon. Du må også ha en browser samt et analogt modem eller ISDN kort med internettprogramvare og ISDN-abonnement. Begge steder får du med tilbudet full nettilgang, egen e-post konto og tilgang til nyhetsgrupper. E-postadressen blir e-postkontonavn@mail.link.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.