På restaurant Vapiano får du ditt eget kredittkort

Her slipper dere å krangle regningen - og om hvem som har spist hva.

Christian Lagerlöf har tatt Vapiano-konseptet til Sverige - og nå også til Norge. Selv forelsket han seg i restauranten da han jobbet i Tyskland på midten av 00-tallet.  Foto: Elisabeth Dalseg
Christian Lagerlöf har tatt Vapiano-konseptet til Sverige - og nå også til Norge. Selv forelsket han seg i restauranten da han jobbet i Tyskland på midten av 00-tallet. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er et kjent scenario: Vennegjengen skal møtes i byen. Noen kommer rett fra jobb, og er skrubbsultne. Noen skal bare spise litt. Noen er ikke sultne, men klar for en øl eller fem, og det er minst én ammende eller gravid i følget.

Så kommer regningen og spørsmålet blir hvem som skal betale hva.

På Vapiano, hovedstadens nyeste tilskudd på restaurantkartet, er ikke dette noe problem. Her får alle gjester utdelt hvert sitt kredittkort når de kommer, som de så registrerer alle kjøp - fra forretter og middager, til desserter og drinker.

– Her slipper dere å dra frem kalkulatoren for å finne ut hvem som skal betale hva. Alle bruker sitt eget kort til å registrere hva man spiser og drikker, sier Christian Lagerlöf, gründer og masterfranchisetaker for Vapiano i Sverige og Norge, til DinSide. – Men man kan selvfølgelig være gentleman og ta hele regningen til slutt, om man vil.

Trøbbel med mange regninger som skal deles? Prøv vår spleiselagskalkulator.

Gjør-det-selv

Som du kanskje skjønner: Vapiano er ikke en fancy restaurant med damaskservietter og stive priser. Det er heller ikke en fastfoodrestaurant, der halvfabrikata varmes opp i blinde. Men du må gjøre litt selv: Når du kommer inn, får du utdelt et kredittkort i resepsjonen. Så finner du deg et bord, før du går til den matstasjonen der de har maten du ønsker; Pizza, pasta eller antipasti/salat. Du bestiller det du vil ha, og så lager kokken maten foran deg, mens du venter. Velger du pizza, kan du få en elektronisk alarm som gir beskjed når pizzaen din er ferdig til å hentes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer