På tide å bytte bank?

Sjekk om du vil spare på bankbytte, og se hvordan du går fram.

STOR UTGIFTSPOST: Boliglånet er den største faste utgiftsposten for de fleste. Kanskje den kan bli mindre hvis du bytter bank? Foto: COLOURBOX
STOR UTGIFTSPOST: Boliglånet er den største faste utgiftsposten for de fleste. Kanskje den kan bli mindre hvis du bytter bank? Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På onsdag satte Norges Bank ned styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. Nå ligger den på 1,5 prosent.

Grunnen til at sentralbanksjef Øystein Olsen satte den ned, er at den norske kronen er veldig sterk, og det er ikke gunstig for norske eksportbedrifter.

Godt nytt?

Når styringsrenten går ned, er dette gode nyheter både for eksportbedriftene, fordi det gjør at kronekursen svekkes, og norske varer og tjenester klarer dermed bedre å konkurrere på verdensmarkedet.

For oss med boliglån er det også gode nyheter, fordi det betyr at boligrenten vil holde seg på et hyggelig lavt nivå.

Vel ... det stemmer ikke nødvendigvis. Faktisk varslet Fokus Bank nylig at de skulle sette opp boliglånsrenten med 0,20 prosentpoeng, til 3,95 prosent. Dette var bestemt før Norges Bank hadde rentemøte, og etter Norges Banks overraskende rentenedsettelse denne uka, gjorde Fokus Bank i går helomvending. Renta blir nå stående på 3,75 prosent inntil videre.

Dette viser uansett hvor labil rentesituasjonen er, og vi skal uansett huske på at i 2005, da styringsrenten også var nede i 1,75 prosent, lå boliglånsrentene på så lite som 2,25-2,5 prosent. I dag ligger de fleste bankers boliglånsrenten på mellom 3,6 og 3,95 prosent (ingen har turt å sette den opp til firetallet foreløpig).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer