På tide med gull?

Liker du risiko har du en ”gyllen” mulighet til å tjene penger på år 2000 kaoset. Ifølge gullanalytikere kan en investering i gull nå vise seg å bli…gullkantet. Men du må skynde deg, årtusenets siste gullrush har allerede begynt.

På tide med gull?
Publisert

Markedsanalytikere i anerkjente europeiske byråer tror usikkerheten rundt tusenårsskiftet vil gi gullprisen et kraftig puff.

- Årtusenskiftet kan bli begivenheten som gir gull sin rettmessige plass tilbake som ”trygg havn”, hevdet analytiker Gerard Kemp i BOE Securities på en internasjonal gruvekonferanse i Cape Town tirsdag ifølge Reuters.

Kemp får følge av Nick Farr-Jones, senior gullanalytiker ved meglerfirmaet Societe Generale.

- Den globale år-2000 angsten har allerede utløst spekulasjon i gull – en spekulasjon jeg tror når klimaks mot slutten av året. Jeg blir ikke overrasket om prisen per unse i desember overstiger 350 dollar, sier Farr-Jones.

Han anslår i et konservativt anslag en gjennomsnittspris på 310 dollar per unse i 1999. Til sammenligning var snittprisen i 1998 294 dollar per unse.

- Det er allerede solgt 50.000 kjøpsopsjoner på gull med innløsning i desember til 390 dollar per unse, opplyser Farr-Jones.

Får spekulantene rett kan vi altså forvente en prisøkning på over 35 prosent sammenlignet med dagens kurs.

Forsiktigere norsk anslag

Meglersjef Erik Marthinsen hos K.A. Rasmussen, norges gullgrossist, tror godt gullprisen kan stige i tråd med analytikernes teorier. Men han tror ikke på en pris på 390 dollar per unse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer