På to hjul i vårsolen

Med snøfrie veier over store deler av landet er det på tide å ta frem sykkelen fra den mørke kjellerboden. Eller kanskje du vil ha en ny? Her er tips og råd til deg som vil møte våren på to hjul.

Publisert
Sist oppdatert

Vårpussen

Det er ikke bare å børste støvet av sykkelen før du triller ut på vårens første sykkeltur - men du kommer langt med en klut og litt såpevann.

Trykk her for en oversikt over hva du bør sjekke før du tar sykkelen ut på veien,

- eller trykk her for å se bilder av noen av vårens feteste sykler.

Kjøpsguide

Før du kjøper sykkel er det smart å ha klart for seg når og hvor du har tenkt å bruke sykkelen. Skal du sykle på fjellet, i marka, på asfalt, på grusveier - skal du sykle fort, eller vil du sykle støtt? Du bør altså definere bruksområdet.

Er sykkelen et accessoir som skal imponere - eller vil du ha en sykkel du kan sykle opp milelange bakker, med minst mulig anstrengelse?

Trykk her for å få en oversikt over de vanligste sykkeltypene.

Å kjøpe sykkel er ikke nødvendigvis gjort på en-to-tre. Her er noen kjappe tips til deg som skal kjøpe nytt: Kjappisguide til sykkelkjøpet.

Billig eller dyrt?

Du kan trygt kjøpe billigsykler nå, for billigsyklene blir stadig bedre. Det hevder ihvertfall produsentene og forhandlerne. Nå får du en grei sykkel til mellom ett og to tusen kroner. Men hvor mye må du ut med for å få en bra sykkel? Finnes det noe skjæringspunkt mellom pris og kvalitet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer