"Pakk inn" babyen, så sover den bedre

Er du lei av søvnløse netter på grunn av babygråt? En gammel teknikk kan få barnet ditt i søvn.

Publisert
Sist oppdatert

En ny studie viser at ”innpakning” av babyen din om kvelden fører til bedre søvn.

Som i livmoren- I mange deler av verden blir barn pakket inn for å sove, med kroppene deres tett pakket inn i tørkler, laken eller lette tepper, sier Patricia Franco, en av forskerne bak en undersøkelse som er publisert i det medisinske tidsskriftet Pediatrics, til WebMd.

Innpakningsmetoden er en gammel teknikk som får babyen til å føle seg trygg. Babyen vil merke et lett press rundt kroppen, noe som minner dem om livmoren. Når barnet er over en måned gammelt bør du ikke bruke metoden når babyen er våken, da det kan påvirke utviklingen. Du kan imidlertid fortsette med dette når barnet sover.

Hindrer krybbedød?I studien ble 16 spedbarn undersøkt i 6-16 uker. De innpakkede barna sov lengre og våknet sjeldnere plutselig i løpet av natten. I løpet av studien sov barna noen timer innpakket og noen timer uten. Alle barna sov på ryggen. Forskerne fant ut at innpakning økte babyens totale mengde med søvn og gjorde at de sov dypere, sammenlignet med når de ikke var pakket inn.

Neste steg på veien er, i følge forskerne, å finne ut om innpakning også kan hjelpe mot krybbedød. Studier har tidligere funnet en sammenheng mellom krybbedød og lite søvn. Innpakningen kan også forhindre krybbedød ved å hindre barnet i å rulle over på magen, og fra å få hodet fanget inne i sengeteppet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.