Svindel med kontaktløse bankkort

- Pakk kortet inn i aluminiumsfolie

Slik er du sikker på å unngå at svindlerne tapper kortet ditt for penger i folksomme områder.

FORBRYTERE I FOLKEMENGDER: Har du begynt å bruke kontaktløst bankkort og er redd for svindlere som tapper kortet ditt i folksomme områder? Det er foreløpig ikke rapportert om tilfeller som dette, men du kan gjøre tiltak for å beskytte kortet ditt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FORBRYTERE I FOLKEMENGDER: Har du begynt å bruke kontaktløst bankkort og er redd for svindlere som tapper kortet ditt i folksomme områder? Det er foreløpig ikke rapportert om tilfeller som dette, men du kan gjøre tiltak for å beskytte kortet ditt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

I forrige uke skrev vi om «tæpping», som er fornorskningen av engelske «tapping», eller kontaktløs betaling med bankkort. Du kan altså betale uten å trekke kortet eller taste inn pin-koden din, sistnevnte så lenge beløpet er under 200 kroner.

Det er nå om lag tre millioner kontaktløse bankkort med Bank Axept i omløp i Norge, og innen utgangen av året er det forventet at antallet vil øke med ytterligere én million.

Kjenner ikke til svindelsaker med norske kunder

I kjølvannet av den nye teknologien er du kanskje bekymret for hvor utsatt du blir for svindlere som forsøker å tappe kortet ditt for penger. I fjor høst skrev blant annet SVT om hvordan svindlere kunne skanne bankkort og lagre informasjonen om dem, såkalt «skimming». Det er imidlertid ikke rapportert om slike svindelsaker, ifølge det svenske politiet.

Britiske medier har skrevet om bankkunder som har fått frastjålet sine kontaktløse kort hvor tyvene har tappet dem for det disponible beløpet. Det er også skrevet om tilfeller der bankkortene blir «skimmet» i menneskemengder, og viser til at kontaktløse kort svindles for større summer hvert år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer