Matvarer

Pakkene inneholder for lite kjøtt

Justervesenet vil nå øke tilsynet med produsentene av ferdigpakkede kjøttvarer.

IKKE NOK MENGDE: Ifølge Justervesenet opplever de at ferdigpakkede kjøttprodukter inneholder mindre kjøtt en det kravene tilsier. Foto: NTB Scanpix
IKKE NOK MENGDE: Ifølge Justervesenet opplever de at ferdigpakkede kjøttprodukter inneholder mindre kjøtt en det kravene tilsier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Justervesenet skriver i en pressemelding at de opplever at ikke alle produsenten av ferdigpakkede kjøttvarer følger reglene. Dermed vil de øke tilsynet med produsentene, for å sørge for at forbrukerne ikke betaler for mer enn det de får når de handler ferdigpakkede kjøttvarer.

Manglende kunnskap

Justervesenet sier videre at de erfarer at enkelte aktører i ferdigpakkebransjen er for dårlige til å etterleve regelverket, og at det antakelig skyldes manglende kunnskap om kravene.

Kravet er ifølge Justervesenet ikke at innholdet skal være 100 prosent nøyaktig i absolutt alle ferdigpakninger, men gjennomsnittet i et parti skal ikke være under det som står påført pakningen.

Videre skal alle pakninger inneholde mer enn en minsteverdi som er angitt i regelverket.

For lite innhold i pakkene

- Ferdigpakkede kjøttvarer omsettes for store verdier, og vi har sett eksempler på at det hos enkelte aktører er observert vesentlige avvik, sier avdelingsdirektør for tilsyn i Justervesenet, Nils Magnar Thomassen .

- I tillegg til at vi av og til ser at det rett og slett er for lite innhold i pakkene, finner vi også andre typer avvik som kan føre til feil målinger dersom dette ikke blir rettet. Feilvisning på kontrollvekter, manglende plombering, manglende samsvarsvurdering, eller mangelfulle styringssystemer er avvik som går igjen. Gjennom tilsynsarbeidet i 2020 ønsker vi å løfte kunnskapen om dette hos aktørene, sier Thomassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer