Betalingsanmerkninger og inkasso

Pandemien har endret oss

Det siste halvåret har nordmenn fått én milliard kroner mindre i betalingsanmerkninger, ifølge inkassoselskap.

BLITT BEDRE: Færre nordmenn sliter med betalingsøkonomien nå, sammenlignet med da corona-pandemien slo til for halvannet år siden. Foto: Gorm Kallestad / NTB
BLITT BEDRE: Færre nordmenn sliter med betalingsøkonomien nå, sammenlignet med da corona-pandemien slo til for halvannet år siden. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er første gang på svært lang tid at Norge opplever en slik nedgang i betalingsanmerkninger, melder Kredinor. Kredittselskapet mener det har sammenheng med at folk bruker mindre, betaler tidligere enn før og unngår inkasso.

– Vi må antagelig mer enn 15 år tilbake i tid for å finne noe tilsvarende. Jeg kan i hvert fall ikke huske å ha observert noe slikt. Inflasjon og innvandring, samt at en stadig større andel av befolkningen handler på kreditt, gjør at tallet normalt «alltid» skal stige, sier analysesjef i Kredinor Magnus Solstad i en pressemelding onsdag morgen.

Beløpet som er til betalingsanmerkning har gått ned med over en milliard kroner, fra 63,6 milliarder 1. januar i år til 62,2 pr. 1. august. Dette ifølge tall som Dun Bradstreet, tidligere Bisnode, har utarbeidet på oppdrag for Kredinor.

10 prosent færre med anmerkning

Ifølge kredittselskapet har om lag 230 000 personer nå betalingsanmerkninger her til lands. Det er 10 prosent færre enn før pandemien.

– Gruppen med betalingsanmerkninger har blitt mindre gjennom pandemien, og hittil har mer enn 26 000 personer kommet seg ut av de økonomiske problemene, sier Solstad

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer