Har du gamle øl- eller brusflasker av glass?

Pant glassflaskene nå!

Fra 1. september får du ikke pant lenger.

SISTE FRIST: Nå bør du pante de gamle øl og brusflaskene før det er for sent. Fra september forsvinner panten. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SISTE FRIST: Nå bør du pante de gamle øl og brusflaskene før det er for sent. Fra september forsvinner panten. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du gamle øl- og brusflasker stående i kjeller eller bod? Da bør du finne de fram og levere de nå. Etter 31. august får du nemlig ikke noe igjen for flaskene.

Byttes ut

Vi har kommet til siste reis for de gamle brus- og ølflaskene her til lands. De såkalte ombruksflaskene av glass skal fases helt ut av markedet, og blir erstattet av engangsflasker.

Tid­li­ge­re har flas­ke­ne vi put­tet inn i au­to­ma­ten blitt re­sir­ku­lert i sin opp­rin­ne­li­ge form, skylt og brukt om igjen. Nå skal der­imot glass­flas­ke­ne fra ju­lebrusen kas­tes i ig­lo­ene på mil­jø­sta­sjo­ne­ne, for deretter å bli knust, smel­tet og støpt til nye flas­ker.

Årsaken er at bryggeriene har gått over til engangsflasker. Ifølge bryggeriforeningen har ny teknologi gjort resirkulering mer miljøvennlig enn gjenbruk, ved at man slipper klimagassutslipp ved returtransport av store mengder tomgods og bruk av vann og kjemikalier til vasking.

31. august er siste frist

– Det er Miljødirektoratet som har besluttet at siste dato for pant til forbruker er fastsatt til 31. august for de gamle ombruksflaskene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer