Pantelåneren er ikke død!

Pantelåneren "Lånekontoret" i Oslo pantsatte 35.000 gjenstander i fjor, så denne kredittformen lever absolutt ikke bare i gamle romaner.

Publisert

Hvordan ville vel Norge sett ut uten kreditt? I gamle dager var det "håndpant" som var vanlig. Det vil si at du ga långiveren en eiendel, for eksempel et smykke, som sikkerhet for et lån. Långiveren (panthaveren) måtte altså få eiendelen fysisk "i hende". Gjenstanden ble så værende i hans varetekt til du hadde betalt tilbake det du skyldte.

Det du kanskje ikke er klar over er at dette kan du gjøre i dag også. I Oslo er det Lånekontoret som gir deg denne muligheten, og vi tok en prat med Bjørn Eriksen som fortalte oss om deres virksomhet.

Reklamen

- Vi har denne våren kjørt en reklamekampanje for å gjøre Oslos befolkning kjent med tilbudet vårt. Selskapet har jo eksistert helt siden 1888, men det er fremdeles mange som ikke vet hva vi driver med. Dette til tross, Lånekontoret har i dag tre lokaler i Oslo, og betjener cirka 35.000 pantsettelser per år, med et noenlunde konstant utlånsvolum på rundt 20 millioner kroner.

Den dagen du mister en tann, kjøleskapet ditt ryker, eller du får en annen uforutsett regning kan dette altså være din mulighet ut av knipa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.