Panterekord

Vi har aldri levert så mye pant som i 2020. Og vi har aldri satset så mye i Pantelotteriet som i fjor.

REKORD I PANT: Vi har aldri levert inn så mye til pant, som i 2020. Og vi har aldri satset så mye i Pantelotteriet som i fjor. Foto: Kristin Sørdal
REKORD I PANT: Vi har aldri levert inn så mye til pant, som i 2020. Og vi har aldri satset så mye i Pantelotteriet som i fjor. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Ifølge panteselskapet Infinitum satte vi ny panterekord i Norge i 2020, både i faktisk antall flasker og bokser - og i andel av solgte flasker og bokser som ble levert inn for pant.

Det ble pantet nær 1,4 milliarder bokser og flasker.

Vi har heller aldri satset så mye i Pantelotteriet, som i 2020:

- Lotteriet hadde en utrolig økning i 2020, sier daglig leder i Pantelotteriet, Gaute Langdal, til Dinside.

- Røde Kors får hele 90 millioner, en økning på 40 prosent. 90 millioner gikk ut i premier, forteller han.

Rekorder

De 1,4 milliarder boksene og flaskene som ble levert inn til pant i Norge, er 92 prosent av alle som ble solgt. Ifølge Infinitum er innsamlingsandelen totalt på over 95 prosent.

Administrerende direktør i Infinitum, Kjell Olav Maldum, forklarer panterekordene med stengte grenser og mer hjemme-drikking:

– Vi tok imot 20 prosent flere bokser og flasker i 2020 enn i året før. Stengte grenser og utesteder på grunn av pandemien førte til at folk drakk mer hjemme, og kjøpte mindre fra utlandet, noe som økte både volumet og panteandelen, sier Maldum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer