Parabolguiden: Ikke gå i fella!

Valget er IKKE lett for nye parabolkjøpere: Skal du velge analog eller digital dekoder? Programpakken til Canal Digital eller Viasat? Og går det an å ha begge?

Publisert

Med egen parabol kan du sitte i din egen stue og ta ned TV- og radiostasjoner fra hele Europa.

I tillegg kan du kaste programbladet. Elektroniske programguider holder deg til enhver tid oppdatert om TV-programmene på de ulike kanalene.

Problemet for den ferske parabolkjøper er imidlertid å orientere seg i markedet. Du kan for det første velge mellom et utall ulike parabolanlegg, der prisene i hovedsak varierer etter type satelittmottaker, og parabolens størrelse.

I tillegg kommer selvsagt valget av programpakke. I Norge er det to store aktører, Canal Digital og ViaSat, på markedet.

Hvilken leverandør skal du velge? Det må du nok finne ut av selv, her gjelder det å se hvilke kanaler de ulike selskapene tilbyr, og så velge det som passer best ut fra egne interesser.

Kort fortalt er fordelen med Canal Digital at de tilbyr engelsk premier league fotball, mens Viasat blant annet har TV-3 kanalene. For deg som liker å følge Rosenborgs kamper i Champions League, er kanskje det et viktig argument. En ulempe hos ViaSat er imidlertid at de ikke tilbyr TV2 og TV-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer