Parkeringspesten

En lapp i frontruten, og dagen er ødelagt. Men det er ikke det verste.

P for pesten?
P for pesten? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjenner du det? Du nærmer deg bilen din. Og på lang avstand ser du en liten lapp som sitter i frontruten.

Ajjjj, tenker du. Det er sikkert bare en reklame fra den lokale kjøpmannen med tilbud om to flasker cola til prisen av en... Du er med andre ord ganske god til å lure deg selv.

For realiteten rykker nærmere etterhvert som du nærmer deg bilen. Det er nemlig alt annet enn et godt tilbud som ligger fastklemt under vindusviskeren.

Ikke skyldig

De fleste, og spesielt parkeringsselskapene, vil jo som oftest hevde at man selv er skyldig dersom man får en parkeringsbot.

Vi mener at det svært ofte forholder seg omvendt.

Et av de største problemene man opplever som parkeringskunde er å beregne hvor lang parkeringstid man trenger å kjøpe. De fleste parkeringsautomatene fungerer nemlig slik at du på forhånd må regne ut hvor lang tid du trenger.

Og det kan som kjent være vanskelig å forutse hvor lang køen er hos frisøren, legen eller tannlegen - eller hvor lang tid møtet hos advokaten vil vare.

Derfor er det også befriende en gang i blant å komme til en av de automatene hvor du ikke trenger slike regnekunnskaper. Der hvor du bare kan dra kortet når du ankommer, og dra det igjen når du drar. Du betaler for det du får, og ikke minst: Du slipper bot fordi du ikke la på nok penger. Enkelt og greit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer