Parkeringstyranni

KOMMENTAR: Mens vi bar kjøleskap og vaskemaskiner til den store gullmedaljen, fikk vi parkeringsgebyr fra en overivrig trafikkbetjent. Mon tro om han kjedet seg den kvelden?

Publisert
Sist oppdatert

Ja, jeg forstår at vi trenger parkeringsvakter. Og ja - jeg vet også at jobben deres kan være ubehagelig.

Min påstand er likevel at trafikkbetjentenes anseelse ville nådd uante høyder om de hadde blitt flinkere til å utvise skjønn, framfor å være paragrafryttere av verste sort.

Uansett hvor stor eller liten makt du har - det er nemlig fortsatt lov å bruke hodet.

Flyttesjauen

Med stor stasjonsvogn og tilhenger fra Statoil skred vi til verket. Kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin og vaskemaskin skulle flyttes fra A til B.

Klokken var 21:30 da vi kom fram til den nye leiligheten. Det første vi oppdaget var at hengeren var for stor til at flyttelasset kunne kjøres inn i bakgården. Nærmeste parkeringsplass lå i tillegg 200 meter unna. Ikke bare er det langt å gå når du har en vaskemaskin under armen, det var heller ikke der store nok plasser til bil og henger.

Løsningen ble å sette bilen og hengeren på fortauet rett utenfor oppgangen. Dette så vi på som et lite problem. Fortauet var nemlig så bredt at man fint kunne passere kjøretøyet - med rullestol om nødvendig - uten å måtte gå ned i veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer