Paro er en gledesspreder

Avansert robotsel gir helsegevinst med enhver bevegelse.

Paro er en gledesspreder
Publisert
Sist oppdatert

Las Vegas CES 2009: Ekte kroppskontakt går aldri av moten, og når ikke det er aktuelt kan også kjæledyr være redningen for de mange selskapssyke sjelene dere ute. Men ikke alle klarer å ta vare på en hund eller katt; allergier, annen sykdom og ikke minst høy alder er noen mulige scenarioer.

Og det er altså her den japanske roboten Paro kommer inn. For Paro er ikke noe standard kosedyr, her er i stedet målgruppen pasienter eller brukere på ulike helseinstitusjoner (pleiehjem, aldershjem osv).

Vi skal innrømme at vi var litt skeptiske, men etter å ha sett Paro i aksjon er vi rett og slett frelst.

Genial

For ikke bare er Paro ufattelig myk å tafse på, han har også fem ulike sensorer som gjør at han reagerer på stemmen din, berøringene dine, samt endringer i lyset (dag&natt).

Se selv:

Etterhvert som Paro blir kjent med et menneske utvikler han også sin egen karakter basert på hvordan du behandler ham.

Kosebevegelser som berøring og klapping blir lagret i minnet slik at Paro etterhvert oppfordrer pasienten eller brukeren til å gjenta bevegelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer