Pasientskadeerstatning: Gjelder ikke privatklinikken!

Blir du feilbehandlet på private sykehus er du ikke dekket gjennom Norsk Pasientskadeerstatning (NPE).

Skades du på privat sykehus er det vanskelig å få erstatning! Foto: ukjent
Skades du på privat sykehus er det vanskelig å få erstatning! Foto: ukjent Vis mer
Publisert

Dersom du blir syk er det godt å vite at det er mulig å få hjelp. Likevel hender det at de som egentlig skulle gjort deg frisk i stedet gjør vondt verre, eller påfører deg andre skader.

Skulle noe slikt skje deg bør du vite at du står sterkest erstatningsmessig dersom du skaden har skjedd ved et offentlig sykehus, hos offentlig ansatte leger eller hos leger med offentlige driftsavtaler. Norsk Pasientskadeerstatning erstatter ikke feilbehandling påført deg av private leger eller private sykehus. - Selv i tilfeller der pasienten er henvist til behandling hos private fra sin offentlige lege eller et offentlig sykehus, er de ikke dekket av NPE, forteller seksjonssjef Rolf Gunnar Jørstad i NPE.

Forsikringssak

- Dersom du er påført skade under behandling av private spesialister eller private klinikker må erstatningsspørsmålet tas opp med klinikken eller legens forsikringsselskap, forklarer Jørstad og legger til at alle leger som arbeider privat skal ha ansvarsforsikring.

For å få erstatning via forsikringsselskapet er det imidlertid strenge krav til bevisførsel. Du må normalt bevise at utøvende helsepersonell har utvist ertstatningsbetingende uaktsomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer