Påskegodt for millioner

Hver påske kjøper vi godterier for flere hundre millioner kroner - og disse produktene selger best.

I disse påsketider kjøper vi inn sjokolade og marsipan for millioner av kroner. Foto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
I disse påsketider kjøper vi inn sjokolade og marsipan for millioner av kroner. Foto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det sannsynlig at du vil spise tre hele Kvikk Lunsj i påsken, tror du? I så fall vil du spise like mange eksemplarer av den tradisjonsrike tursjokoladen fra Freia som gjennomsnitts-nordmannen.

- Vi selger en tredjedel av alle Kvikk Lunsj-sjokolader i påsken. Hver nordmann spiser i gjennomsnitt ni stykk Kvikk Lunsj i året, og tre av disse spises i løpet av påsken, opplyser informasjonssjef i Kraft Foods, Kjersti Oppen.

Ingen skitur uten?

Selv om Kvikk Lunsj ikke er noe påskeprodukt, er det denne sjokoladen som selger best av alle godte-produkter i påsken. Og aller mest går det av firepakningen på 188 gram, viser en undersøkelse utført av AC Nilsen i fjor. Grunnen til at Kvikk Lunsj selger så mye i påsken, er nok at den helt siden 1930-tallet har vært markedsført som "tursjokoladen". I 60-årene ble fjellvettreglene trykket på baksiden av emballasjen. Dette ble så godt mottatt at Freia senere fulgte opp med annen nyttig turistinformasjon. Kraft Foods, som eier Freia, har i dag en sponsoravtale med Den Norske Turistforening og Skiforeningen om profileringen av Kvikk Lunsj.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer