Pass deg for dette telefonnummeret

Har du blitt utsatt for telefonsvindel?

IKKE TA TELEFONEN: Det er mest sannsynlig et forsøk på svindel. Foto: Per Ervland
IKKE TA TELEFONEN: Det er mest sannsynlig et forsøk på svindel. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som har blitt utsatt for "telefonterror" den siste tiden, og fått 50 ubesvarte anrop fra telefonnummer +61 28 20 59 873?

Dersom du føler at det lukter litt muffens, og verken har slektninger eller bekjente i dette området, gjør du lurt i å ikke svare på samtalen. Det er nemlig mest sannsynlig et forsøk på svindel.

– Det er bare å holde seg unna og ikke ringe opp igjen. Dette kan være en annen form for nigeriabrev, hvor du lures inn i en avtale uten å få noe igjen for det, sier Lars Grøndal, fagleder i Forbrukerombudet, til DinSide.

>>>Nå sender Nigeria-svindlerne brev igjen

Sjekk telefonregningen din

Grøndal forteller at det ofte er vanskelig å få tak i vedkommende som ringer, men at Forbrukerombudet tar i mot tips, og pleier å legge ut forskjellige typer svindelforsøk på sitt eget svindelgalleri for å advare andre.

Lars Grøndal er fagleder i Forbrukerombudet, og har ansvar for saker som gjelder spam, nettsvindel og e-handel. Foto: Forbrukerombudet
Lars Grøndal er fagleder i Forbrukerombudet, og har ansvar for saker som gjelder spam, nettsvindel og e-handel. Foto: Forbrukerombudet Vis mer


Et ubesvart anrop er stort sett harmløst, men i verste fall risikerer du at det tas betalt for å ringe opp igjen.

– Sjekk telefonregningen og kontakt operatøren din dersom du har blitt belastet for en tjeneste som du ikke har bestilt. Du er ikke forpliktet til å betale dette, råder Grøndal.

>>>>Nå lurer de deg på telefonen

Hvem ringer?

Det er mange som lurer på hvem som står bak nummeret +61 28 20 59 873.

Et søk etter nummeret på Google gir 16 treff, uten at det avslører hvem som står bak.

Noen mener at nummeret stammer fra Tokyo, mens andre har hørt at det er fra St. Pauls sykehus og fått beskjed om å ringe opp et bestemt nummer.

Ifølge DinSides finn landnummer-liste, stammer dette nummeret trolig fra Australia.

Har du blitt oppringt et lignende nummer? Delta i debatten under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer