Pass deg for dette

Nerveskader og død kan følge etter plastisk kirurgi.

TV serier glorifiserer ofte plastisk kirurgi og gir urealistiske forventninger, mener norsk kirurg. Illustrasjonsfoto: Colourbox
TV serier glorifiserer ofte plastisk kirurgi og gir urealistiske forventninger, mener norsk kirurg. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har blitt et stadig økende fokus på kropp og utseende, og hvert år legger flere tusen nordmenn seg under kniven for å rette opp ulike skavanker.

Men mens TV serier som "Ekstrem Forvandling", "The Swan" og "10 år yngre" glorifiserer plastisk kirurgi, er slike inngrep langt fra risikofrie.

Les også: Dette bør du ikke gjøre mot kroppen din

- Urealistiske forventninger

- Disse seriene er med på å gi pasientene ideer om hva som kan gjøres, men gir urealistiske forventninger i forhold til hva som er mulig å oppnå. Hvis de har det, er det en av kirurgens viktigste oppgaver; nettopp å forklare pasienten hva som er mulig å oppnå, sier Dr. Christian Busch ved plastikkirurgisk avdeling på Haukeland Universitetssykehus, til DinSide Helse.

Kosmetiske klinikker benyttet gjerne før- og etterbilder av tidligere pasienter i markedsføringen av sine tjenester, men dette er ikke lenger tillatt.

Ved markedsføring av denne type kirurgi, må man nå henvise til utenlandske nettsteder og deres klinikker, forklarer han.

Les også: Hva koster silikonpuppene?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer