Pass deg for døds-dusjen

Ifølge en ny studie er det milliarder av organismer i dusjen din, noe som kan være en grobunn for dødelige sykdommer.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Det kan være farligere enn du tror å ta en dusj, særlig hvis du har dusjforheng. Der finnes det nemlig ofte milliarder av bakterier som kan utvikle seg til dødelige sykdommer, advarer forskere.

Hver gang dusjen slås på og vannet slår mot forhenget sender det en haug bakterier opp i luften, som lett trenger inn i lunger og åpne sår på kroppen.

- Dette er en av årsakene til mikrobiologiske problemer. Såpeskummet på dusjforhenget ditt er et perfekt miljø for mikrober. Det kryr av organismer som kan overleve veldig lenge der, sa Norman Pace, som er professor ved University of Colorado, da han presenterte en ny studie på en stor konferanse i Seattle i går, melder Baltimore Sun.

Mikrobene er spesielt farlige for mennesker med et nedsatt immunsystem. De bør helst vaske dusjforhenget hver dag, sier Pace.

Men det beste er å ha en glassdør isteden. Den er både enklere å vaske og er mindre bakterievennlig.

Samme typen mikrober trives i kjøkkensvamper. Derfor er det viktig å skylle av den og la den tørke skikkelig etter bruk. Professoren advarte også mot å ta varme bad og bade i svømmebasseng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.