Verdivurdering av bolig

Pass deg for «mekler-fella»

Har du pusset opp, kan du spare penger på en ny verdivurdering av boligen. Det kan også være skattemessig smart å oppdatere boligverdien, særlig etter en regelendring i forbindelse med statsbudsjettet.

NY VERDI: Det er flere fordeler med å få ny verdivurdering av boligen, spesielt hvis du har gjort tiltak som kan ha hevet verdien fra da du kjøpte den. Les mer om hvorfor verdivurdering kan lønne seg, samt hvordan du går fram i saken under. Foto: Eilin Lindvoll.
NY VERDI: Det er flere fordeler med å få ny verdivurdering av boligen, spesielt hvis du har gjort tiltak som kan ha hevet verdien fra da du kjøpte den. Les mer om hvorfor verdivurdering kan lønne seg, samt hvordan du går fram i saken under. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du én av de mange som har brukt årets sommerferie til å pusse opp hjemme?

Da kan du i beste fall fått økt verdi på boligen din, og dét bør du absolutt sjekke opp ved å få en ny verdivurdering på boligen.

Skattesmart

I tillegg kan ny verdivurdering av boligen spare deg for en real skattesmell når skattemeldingen for 2020 kommer til våren.

- Flere enn før bør innhente verdivurdering av boligen for at skatten skal bli riktig, sier fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen i en pressemelding.

Verdien av boligen din i skattemeldingen (formuesverdien) fastsettes etter en sjablongmodell til 25 prosent av antatt virkelig verdi. Denne modellen treffer ganske godt, men mange får likevel for høy verdi i skattemeldingen.

Det har likevel vært en terskel før du har kunnet klage: Formuesverdien må ha vært over 30 prosent av virkelig verdi, og selv da har formuesverdien bare blitt satt ned til 30 prosent.

I forslaget til statsbudsjett fjernes nå denne klageterskelen. Det betyr at du kan få satt ned formuesverdien på boligen i alle tilfeller når den overstiger 25 prosent av virkelig verdi, også hvis boligen bare er verdsatt litt for høyt – noe du ikke hadde krav på før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer