Pass deg på januarsalg

«Sjokkpriser» trenger ikke å være sjokkerende lave.

KLAR TIL KAMP: Butikkene finner frem de største tilbudsskiltene sine nå som nyttårssalget starter. Men pass på. Det er ikke billig alt som blinker.  Foto: Colourbox.com
KLAR TIL KAMP: Butikkene finner frem de største tilbudsskiltene sine nå som nyttårssalget starter. Men pass på. Det er ikke billig alt som blinker. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Også i år hadde det lønt seg å kjøpe julegavene etter jul. For også i år klekker landets handelsmenn ut et inferno av tilbud på nyåret.

Men at noe er på romjuls- eller januar-salg trenger ikke å bety at det er spesielt billig.

Nå ber Forbrukerombudet nordmenn å "utvise en sunn skepsis".

Her er årets produkter du bør styre unna på nyttårssalg

Ulovlige "tilbud"

Et tilbud er en pris som er lavere enn det normale, altså førprisen. Men ofte oppgis førpriser som sjeldent eller aldri tas i bruk. Dermed kan tilbudsprisen i virkeligheten være det normale, og "tilbudet" bare tull.

- Det er selvfølgelig vanskelig for forbrukeren å vite om førprisene er reelle. Derfor er det få som klager til Forbrukerombudet. Men konkurrentene har ofte god greie på hverandres priser, og tipser oss ofte om feil, seier fagdirektør Jo Gjedrem hos Forbrukerombudet i en pressemelding.

Det er ulovlig å ha "tilbud" om ikke tilbudet er reelt. Det er også ulovlig å ha tilbud på varer som butikken vet de har svært få eksemplarer av, bare for å lokke kunder til butikken.

- Det holder ikke å annonsere for en salgsvare som butikken bare har ett eksemplar av, understreker Gjedrem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer