Pass munnen din!

Ellers kan tennene dine fort se slik ut. Her er tannsyndene du begår daglig.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvite, sunne tenner er tegn på ungdom, skjønnhet og god helse - derfor vil vi også gjerne ha det.

Les også: Tennene våre smuldrer bort

Ifølge ekspertene på helsenettstedet WebMD gjør vi imidlertid mange ting hver dag som ødelegger blendasmilet. Dette får tanntrollene til å våkne:

Kaffe, te og cola

Dette er verstingene når det gjelder å sette flekker på tennene. Drikkene er mørke og vil skape misfarging om du inntar dem hver dag. Etter hvert som du blir eldre blir misfargingen stadig mer synlig.

Drikker du tre eller flere kopper daglig kan du prøve å bytte ut en eller to med vann. Det hjelper også å være nøye med tannpuss og bruk av tanntråd.

Les også: Prisen for et hvitt smil. Sjekk vår pristest!

Rødvin

Rødvin er kanskje godt for hjertet, men slett ikke for tennene. Også her vil tannemaljen absorbere fargen i vinen. Regelen er at det som setter flekker på en hvit skjorte også setter flekker på tennene.

Med mindre du er vinsmaker bør du unngå å beholde vinen lenge i munnen. Jo lenger tid tennene utsettes for fargestoffene, dess mørkere blir de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer