Pass opp!

Disse prøver å lure deg. Men Aira Planting gikk ikke på.

Slik kan et ferskt svindelbrev fortone seg. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Slik kan et ferskt svindelbrev fortone seg. Foto: Synne Hellum Marschhäuser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pass opp for lotterisvindel på norsk, skriver Forbrukerrådet i en pressemelding i dag.

Utenlandske lotterisvindlere går nemlig stadig nye veier i forsøk på å få tak i pengene dine. Nå sender de også ut svindelbrev på norsk.

Forbrukerombudet mottar daglig spørsmål fra folk som har mottatt e-post eller brev der det står at de har vunnet store premier i utenlandske lotterier. Dette er ren svindel, iverksatt av svindlere med tilknytning til Nigeria og andre vestafrikanske land.

Les også: Fått denne eposten? Ligg unna, det er et virus!

Dukket opp i høst

Til nå har svindelbrevene vært på engelsk, men den siste tiden har Forbrukerombudet sett flere eksempler på brev der svindlerne har forsøkt å oversette meldingene sine til norsk.

- Dette har dukket opp nå i høst. Tidligere har brevene stort sett vært på engelsk, sier seksjonssjef Frode Elton Haug i Forbrukerombudet.

En av DinSides lesere, Aina Planting, har mottatt et slikt brev. Hun fikk et personlig brev i postkassa, med fullt navn og adresse. I brevet står det at hun har vunnet 887.510 euro i cash, og avsenderen er oppgitt å være Coca-Cola Bonanza. Brevet ble sendt fra Madrid - hele veien til Florø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer