Pass på denne koden!

Butikkansatte skriver ned sikkerhetskoden din.

At butikkansatte i Norge noterer ned sikkerhetskoden, er nytt for Visa, som nå vil se på rutinene. Foto: Colourbox.com
At butikkansatte i Norge noterer ned sikkerhetskoden, er nytt for Visa, som nå vil se på rutinene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du handler med kort og betalingssystemet svikter, hender det at du betaler med en såkalt reserveløsning. I slike tilfeller blir du bedt om å vise legitimasjon, og den butikkansatte noterer ned detaljer fra kortet ditt, ofte CVV-/CVC-koden din.

Nå advarer Forbrukerrådet mot praksisen.

CVV-/CVC-koden er den tresifrede koden som står på baksiden av kortet ditt, i enden av signaturfeltet. Denne koden brukes for eksempel ved bekreftelse av mange kjøp på Internett som en ekstra sikkerhet.

>>>Chip'en virker!

Alt du trenger for å handle

Når du handler varer eller tjenester på Internett, er dette hva Visa kaller en card not present-transaksjon, altså en transaksjon der kortet ditt ikke er fysisk til stede. Dermed ber nettbutikken som regel om utløpsdato og/eller CVV/CVC-koden for å sikre seg mot svindel.

Men disse opplysningene er også alt du trenger for å handle på nettet, opplysninger det er nokså enkelt å skaffe seg dersom du for eksempel jobber i butikk.

Tall fra Visa viser at antall svindelsaker der kortet ikke er fysisk til stede ved transaksjonen, stadig øker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.